JUSTE DEBOUT BELGIË 2019
HIP HOP - HOUSE - POPPING - LOCKING -

JUSTE DEBOUT KEERT TERUG NAAR BELGIË !
 

Juste Debout, de grootste en meest prestigieuze urban dance competitie in de wereld, keert in 2019 terug naar België.

Juste Debout werd in 2007 als Juste Debout Benelux georganiseerd in Brussel, maar in 2019 zal in Antwerpen de seconde Juste Debout Belgium plaatsvinden. In 2019 vieren we de 17de editie van Juste Debout!

Tussen december 2018 en maart 2019, zal de Juste Debout World Tour 15 verschillende landen wereldwijd bezoeken. De winnaars van elke wedstrijdcategorie van de preselectie in Antwerpen, zullen doorgaan naar de wereldfinales in Parijs op 3 maart 2019, om het tegen elkaar op te nemen voor de begeerde Juste Debout Champion titel (die als de onofficiële wereldkampioenschap’ s titel beschouwd wordt).

Het zal het ideale platform zijn voor Belgische straatdansers om hun vaardigheden te tonen, om te delen met andere dansers van over de hele wereld en te leren van urban dance iconen.

In 2002 organiseerde danser en choreograaf Bruce “Ykanji” Sone Juste Debout voor de eerste keer in Parijs, om de “upstyle” street dance “stijlen” te steunen (Hip Hop, House, Locking en Popping) en een tegengewicht te bieden tegenover verschillende wereldwijde breakdance wedstrijden.
17 jaar later is Juste Debout uitgegroeid tot het bekendste street dance event ter wereld en tevens hetgeen met de meeste geloofwaardigheid. De wedstrijd staat bekend om haar goede sfeer, uitmuntende dans kwaliteit en niet te verwaarlozen, de kwaliteit van de jury die altijd samengesteld is uit welbekende figuren en iconen binnen de industrie. Dit zal voor 2019 ook gelden.


De 17de editie van Juste Debout stelt een jury van internationale dans supersterren voor. Tony Mc Gregor (USA), TweetBoogie (USA), Nelson (FRA) en Manul (FRA).

Snipes Juste Debout België 2019 zal zich in de URBAN CENTER ANTWERP in het centrum van Antwerpen afspelen, meer dan 300 dansers van over heel de wereld zullen aanwezig zijn en ongeveer 1000 toeschouwers worden verwacht.

Het wedstrijdformaat bestaat uit 2vs2 battles in Hip Hop, House, Popping en Locking en 1vs1 battles in de categorie Junior Dance Tour. De winnaars van de Belgische preselectie uit elke categorie zullen rechtstreeks doorgaan naar de wereldfinales in Parijs op 3 maart 2019, waar de 16 beste duo’s en experimentele dansers vanuit de hele wereld het tegen elkaar opnemen voor de prestigieuze Juste Debout Champion titel. De andere deelnemers zullen zich kwalificeren in preselecties georganiseerd in Japan, China, Korea, Thailand, Ivoorkust, Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland, Italië, Nederland, Zweden, Oostenrijk, Spanje en Frankrijk. De finale zal in het Accor Hotels Arena in Parijs plaatsvinden, waar het evenement meer dan 16.000 toeschouwers lokt bovenop een publiek van meer dan 14.000 kijkers voor de live uitzending!

Juste Debout Belgium 2019 wordt door Streetlevel Production & Management in samenwerking met Snipes georganiseerd.

 

Copyright © 2017 Streetlevel Ltd. All Rights Reserved.